In hun handen – Nederlands

  • Trailer
  • Voorstelling van de film
  • Methode om ondertitels in te voegen
  • Vertoningen
  • Volgende vertoningen
  • Hoe organiseer je zelf een vertoning van « Entre leurs mains »

Trailer – Ondertitels : M. Santana – M.E. Cosemans – Dank aan de vertalers voor hun hulp.

Moeilijkheden om de video te zien ? Klik dan op deze link : https://vimeo.com/98562558

  • Voorstelling van de film

Wat is onze visie op geboorte, op het lichaam dat leven ter wereld brengt? Hoe centraal staat de mens in deze daad van leven schenken? Muriel, Jacqueline, Sidonie en Cécile begeleiden personen die thuis willen bevallen. Deze vroedvrouwen maken ons deelgenoot van hun praktijk en van hun visie op de geboorte.

In Frankrijk is de keuze voor thuis bevallen vandaag de dag een strijd. Zelfs al is deze praktijk officieel niet illegaal, toch zijn de vooroordelen hardnekkig. Vroedvrouwen staan onophoudelijk onder zware administratieve druk, waardoor een van de laatste alternatieven voor geboorten in ziekenhuizen dreigt te verdwijnen.

  • Methode om ondertitels in te voegen

– bewaar het bestand .srt op een logische plaats op uw computer (ONDERITELS IN HUN HANDEN) – ONDERTITELS IN HUN HANDEN
– plaats een DVD in de lezer van uw computer
– verlaat de DVD-reader wanneer deze is opgestart
– open VLC
– “Bestand” dan “Open een Schijf” dan “Open een VIDEO_TS”
– zoek in het bestand VIDEO_TS van de DVD en klik op “Open” (mocht u de film als bestand op uw computer hebben geopend doe dan “Bestand” en “Open bestand”
– Start de film vanaf het menu van de DVD
– ga naar “Ondertitels” dan voeg een bestand van ondertitels toe
– Kies het bestand .srt daar waar u het heeft opgeslagen
– Normaal gezien verschijnen de ondertitels. U moet de operatie om ondertitels in te voegen misschien herhalen als u op pauze drukt of achteruit- of vooruitsnelt. (We hebben een versie ondertitels gemaakt zonder bepaalde tekens zodat de meeste computers ze kunnen lezen.)

Waarschuwing. Dit zijn de ondertitels voor de lange versie van de film (1:20) en niet voor de versie van 58 minuten.

  • Vertoningen :

De film is ook beschikbaar voor vertoning met Nederlandse ondertiteling. Voor meer informatie neem je contact op met contact@kien.fr of entreleursmains(a)gmail.com (voor België), bij voorkeur in het Frans of in het Engels.

 

  • Hoe organiseer je zelf een vertoning van « Entre leurs mains » ?

Omdat deze vraag ons regelmatig wordt gesteld, hebben we een kleine « handleiding » gemaakt. Zo werden er al meer dan zestig voorstellingen in Frankrijk, België en Zwitserland georganiseerd. Neem de handleiding door, en als je daarna nog vragen hebt, stel je ze aan contact@kien.fr (of entreleursmains(a)gmail.com, maar enkel voor vertoningen in België).

Vragen die je je stelt voor de vertoning :

  • Is er een filmzaal in de buurt die misschien interesse heeft om de film te vertonen ? (Veel filmzalen zijn geïnteresseerd om voor thema-avonden een partnerschap met verenigingen op poten te zetten. Wij verkiezen op de eerste plaats aanvragen van of ondersteund door filmzalen).

  • Ken ik een vereniging of een groep die een debat kan organiseren na de film, in samenwerking met de filmzaal ?

  • Hoeveel mensen denk ik te kunnen bereiken met deze vertoning ?

  • Wil ik iemand van de filmploeg (regisseuse, vroedvrouw….) uitnodigen voor een gesprek na de film ?

  • Wil ik een voorstelling organiseren die gratis is, betalend of volgens het betaal-wat-je-wilt-principe ?

Op welke kosten moet ik rekenen om een vertoning te organiseren ?

1.Vertoonrechten :

Voor een filmvertoning moet je over het algemeen uitzend- of vertoonrechten betalen aan het bedrijf (de verdeler) dat zich bezighoudt met de verdeling van de film. Dat kan een vast bedrag zijn, of een bedrag berekend in functie van het aantal personen dat je verwacht voor de vertoning en/of in functie van de toegangsprijs, of gewoon 50% van de inkomsten op de toegangsprijs. In dat laatste geval moet je na de vertoning een verklaring opstellen met het toeschouwersaantal, en daarna ontvang je een factuur voor de vertoonrechten.

Als je de vertoning met een filmzaal organiseert, is het de filmzaal die zich bezighoudt met de afhandeling. In dat geval zal er waarschijnlijk 50% voor de filmzaal zijn en 50% voor de vertoonrechten.

Als je de vertoning zonder filmzaal organiseert, wordt het bedrag berekend in functie van de toegangsprijs (gratis, betalend of betaal-wat-je wilt). Laat ons weten hoe je de vertoning organiseert.

Als het om een vertoning gaat in het kader van een school zonder partnerschap met een filmzaal kan een forfait worden aangerekend.

2. Als je wilt dat iemand van de filmploeg meekomt voor het vraaggesprek na de film, moet je rekening houden met de reiskosten (treinticket) en overnachting (als je de persoon niet zelf kan logeren).

3. Alle andere bijkomende kosten (zaalhuur, promotie (druk affiches, flyers…)…)

Alles op een rijtje :

  • Bekijk met welke groep of organisatie je de vertoning wilt organiseren.

  • Vraag aan de verantwoordelijken van de filmzaal of ze geïnteresseerd zijn om een vertoning in partnerschap te organiseren (in ruil organiseer jij de promotie, het debat en trommel je publiek op…)

  • Als ze akkoord zijn, geef je het contact van Kien aan de filmzaal opdat ze vertoonrechten kunnen bespreken, de keuze van de beelddrager (zie verder) en de verzending van de film: contact@kien.fr

  • Leg de datum vast. Opgelet : als de regisseuse aanwezig moet zijn, vraag je aan contact@kien.fr op welke data ze beschikbaar is.

  • Als je een andere zaal hebt dan een filmzaal (wijkzaal, huurzaal, enzovoort) neem je zelf contact op met contact@kien.fr voor de vertoonrechten en de verzending van de kopij. In dat geval moet je vaak zelf vertoonmateriaal vinden.

De prijs van de vertoonrechten kan worden besproken in functie van het type vertoning dat je organiseert (schoolvoorstelling, gratis vertoning, betaal-wat-je-wilt…)

Beelddrager voor de vertoning

Over het algemeen worden tegenwoordig Blu-ray en DCP het vaakst gebruikt. Je hebt dan een Blu-ray speler nodig om de kopij te lezen (dit lijkt op een dvd-speler maar biedt betere kwaliteit). Als de film in een filmzaal geprojecteerd wordt, dan kan het zijn dat ze de voorkeur geven aan DCP (op harde schijf). Deze drager is enkel beschikbaar voor de niet-ondertitelde versie. In alle gevallen moet de filmzaal contact nemen met contact@kien.fr om de kopij te verzenden.

Als je de film op dvd wilt vertonen, kan je ook een versie op dvd vragen.